DROP DOWN MENU

Tuesday, August 9, 2016

Facts about Kerala -18

Facts about Kerala -18

301. The name ‘Nivarthana Prakshobhanam’ (Abstention Movement) was coined by:
(a) C.Kesavan                                   (b) N.V.Joseph    
 (c) P.K.Kunj                                      (d)  I.C.Chacko
Answer: (d)

302. Who authored the publication ‘Treatment of Thiyyas in Travancore” in 1896?
(a) Kumaranasan                          (b) T.K.Madhavan
(c) C.Kesavan                                    (d) Dr.Palpu
Answer: (d)

303. The journal ‘Sivayogavilasom’ was published by:
(a) Alathur Sivayogi                             (b) Kumaranasan
(c) Vagbhatananda                                  (d)  Dr.Palpu
Answer: (c)

304. The venue of Paliyam Satyagraha:
(a) Vaikom                                   (b) Sucheendram
(c) Guruvayur                               (d) Chennamangalam
Answer: (d)

305. Which is known as ‘bird village in Kerala’?
(a) Nooranad                                     (b) Pakshipathalam
(c) Thattekkad                                  (d) Choolannoor
Answer: (a)

306. Which of the following was an ancient Buddhist centre?
(a) Venkatakota                                     (b) Muziris
(c) Ganapativattom                               (d) Srimulavasam
Answer: (d)

307. The place where Parthasarathy Temple is situated?
(a) Aranmula                                              (b) Ettumanoor
(c) Ochira                                                      (d) Harippad
Answer: (a)

308. The temple known as ‘Dakshina Mookambika’:
(a) Harippad                                             (b) Mannarassala
(c) Panchikkad                                         (d) Attukal
Answer: (c)

309. Erumeli famous for religious harmony is in the district of:
(a) Idukky                                                (b) Kottayam
(c) Ernakulam                                        (d) Alappuzha
Answer: (b)

310. The only district in Kerala that has no coastline and shares border with the districts of Kerala only:
(a) Kottayam                                          (b) Pathanamthitta
(c) Palakkad                                            (d) Idukky
Answer: (a)

311. The back ground of the novel, ‘God of Small Things’ by Arundathy Roy?
(a) Kozhikode                                       (b) Aymanam
(c) Athiranippadam                              (d) Purakkad
Answer: (b)

312. In which district is Malayatoor, a holy place for Christians?
(a) Alappuzha                                         (b) Kottayam
(c) Ernakulam                                           (d) Kannur
Answer: (c)

313. The proposed venue of Smart City Project:
(a) Kochi                                                   (b) Thiruvananthapuram
(c) Kollam                                                  (d) Kozhikode
Answer: (a)
314. Which temple is related to ‘Makam Thozhal’?
(a) Kodungallur                                      (b) Guruvayur
(c) Sabarimala                                          (d) Chottanikkara
Answer: (d)

315. The church where Vasco da Gama was buried at Kochi.
(a) St.Thomas Church                               (b)St.Francis Church
(c) St.Andrews church                              (d) St.Mary’s Church
Answer: (b)
<First><Previous><Next>1213141516, 17, 18, 19, 20><Home>

350  ചോദ്യോത്തരങ്ങളടങ്ങിയ Facts about Kerala പി.ഡി.എഫ് ബുക്കിനായി ഇവിടെ ക്ലിക്കുക

(LDC പരീക്ഷക്ക് നിരന്തരം ചോദിക്കുന്ന ചോദ്യങ്ങളും ഉത്തരങ്ങളും അടങ്ങുന്ന  PDF BOOK ഉടൻ  പ്രസിദ്ധികരിക്കുന്നു. ആയിരത്തോളം ചോദ്യോത്തരങ്ങൾ അടങ്ങുന്ന ഒന്നാം ഭാഗം ഉടൻ പുറത്തിറങ്ങുന്നു. ഇത് ആവശ്യമുള്ളവർ ദാ ഇവിടെ ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് നിങ്ങളുടെ കോപ്പി ബുക്ക് ചെയ്യുക. കൂടുതൽ വിവരങ്ങൾക്കായി ഇവിടെ ക്ലിക്കുക.)
Related Links
1. CURRENT AFFAIRS ---> Click here
2. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here
3. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here
4. GENERAL SCIENCE - QUESTIONS AND ANSWERS
5. FACTS ABOUT INDIA
6. FACTS ABOUT KERALA
7. FACTS ABOUT WORLD
8. GEOGRAPHY AND ECONOMICS
9. FAMOUS PERSONALITIES - QUESTIONS & ANSWERS
10. ARITHMETIC/MENTAL ABILITY---> Click here
11. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here
12. SSC/UPSC/RRB ==> EXAM -2016
13. 1000 Previous Questions and Answers  for PSC/SSC/UPSC Exams

No comments:

Post a Comment

RELATED POSTS