DROP DOWN MENU

Friday, May 20, 2016

Kerala - Districts and Places -(Chapter -6) (Kollam)

Kerala - Districts and Places
(Chapter -6)

66. The year of first railway line in Travancore was established
(a) 1894                                                              (b) 1904
(c) 1914                                                              (d) 1924
Answer: (b)

67. The largest fresh water lake in Kerala
(a) Vembanad                                                     (b) Vellayani
(c) Veli                                                                   (d) Sasthamkotta
Answer: (d)

68. Which place was known as Martha in European records?
(a) Karunagappally                                              (b) Chavara
(c) Neendakara                                                      (d) Kollam
Answer: (a)

69. Which fort in Kerala history is known as St. Thomas Fort?
(a) Pallippuram                                                (b) Kannur
(c) Anchengo                                                    (d) Thangasseri
Answer: (d)

70. For which industry Kundara is famous?
(a) Clay                                                                 (b) Glass
(c) Textiles                                                          (d) Tile
Answer: (a)

71. The year of Kundara Proclamation
(a) 1909                                                              (b) 1809
(c) 1819                                                               (d) 1829
Answer: (b)

72. The seat of Kerala Minerals and Metals Limited
(a) Punalur                                                       (b) Kundra
(c) Chavara                                                      (d) Kottarakkara
Answer: (c)

73. The exponent of Laksham Veedu Project
(a) R.Shankar                                                 (b) C. Kesavan
(c) M.N.Govindan Nair                                (d) C.V.Kunjuraman
Answer: (c)

74. The first butterfly park in Kerala
(a) Thenmala                                                      (b) Punalur
(c) Kundara                                                         (d) Kunnathur
Answer: (a)

75. The Thangasseri Fort was constructed by the
(a) British                                                           (b) Dutch
(c) French                                                          (d) Portuguese

No comments:

Post a Comment

RELATED POSTS