DROP DOWN MENU

Saturday, May 7, 2016

Kerala - Districts and Places (Chapter-2)

Kerala - Districts and Places
(Chapter-2)
16. The boat race which held on the second Saturday of August every year:
(a)Chambakkulam                                     (b) Payippatt
(c) Aranmula                                               (d) Nehru Trophy
Answer: (d)

17. Thycal, where remains of of an ancient ship obtained  is in the district of:
(a)Kollam                                                      (b) Alappuzha
(c) Ernakulam                                             (d) Thrissur
Answer: (b)

18. The place in Kerala where rice is cultivated below sea level:
(a)Varkala                                                   (b) Vatavada
(c) Kuttanad                                               (d) Kundara
Answer: (c)

19. The district in Kerala without reserve forest:
(a)Ernakulam                                          (b) Kannur
(c) Alappuzha                                         (d) Kollam
Answer: (c)

20. Which beach is the back ground of the novel ‘Chemmeen”?
(a)Vizhinjam                                               (b) Neendakara
(c) Purakkad                                                (d) Kappad
Answer: (c)

21. The temple with woman priest:
(a)Ambalappuzha                                     (b) Aranmula
(c) Ochira                                                     (d) Mannarassala
Answer: (d)

22. Boat race related to Amabalappuzha temple:
(a)Payippat                                                (b) Aranmula
(c) Chambakkulam                                  (d) Nehru trophy
Answer: (c)

23. Boat race related to Harippad temple:
(a)Payippat                                                         (b) Aranmula
(c) Chambakkulam                                           (d) Nehru trophy
Answer: (a)

24. Mannarassala temple is famous for the worship of:
(a)Monkeys                                                     (b) Frogs
(c) Snakes                                                        (d) Bull
Answer: (c)

25. Which temple is known as ‘the Palani of Kerala’?
(a)Amabalappuzha                                        (b) Guruvayur
(c) Sabarimala                                                 (d) Harippad
Answer: (d)

26. The first technopark in Kerala was established at:
(a) Chathamangalam                                 (b) Kalamassery
(c) Thiruvananthapuram                          (d) Kochi
Answer: (c)

27. The place in Kerala where telephone was established for the first time in
Kerala:
(a)Kozhikode                                               (b) Alappuzha
(c) Thiruvananthapuram                          (d) Kochi
Answer: (c)

28. The places connected by the first railway line in Kerala:
(a) Kollam-Thirunelveli                           (b) Kozhikode-Mangalore
(c) Palakkad-Coimbatore                        (d) Tirur- Beppur
Answer: (d)

29. The first rubberised road in Kerala connects Kottayam and......
(a)Erumeli                                                     (b) Alappuzha
(c) Adoor                                                          (d) Kumali
Answer: (d)

30. The place in Kerala where engineering college was established for the first
time:
(a)Kozhikode                                                     (b) Alappuzha
(c) Thiruvananthapuram                               (d) Kochi

No comments:

Post a Comment

RELATED POSTS