DROP DOWN MENU

Tuesday, May 17, 2016

Facts about Kerala -13

Facts about Kerala -13


231. Vallikkavu, where the Ashram of Amritanandamayi is situated is in the
district of:
(a) Alappuzha                                            (b) Kollam
(c) Ernakulam                                            (d) Malappuram
Answer: (b)

232. Which of the following place in Kerala is famous for cashew industry?
(a) Idukky                                                    (b) Kottayam
(c) Pathanamthitta                                     (d) Kollam
Answer: (d)

233. In which district the Shendurney wild life sanctuary is situated?
(a) Kottayam                                  (b) Alappuzha
(c) Wayanadu                                  (d) Kollam
Answer: (d)

234. The Alapuzha district was formed in 1957 mainly by the bifurcation of:
(a) Kollam                                           (b) Pathanamthitta
(c) Ernakulam                                    (d) Malabar
Answer: (a)

235. Neendakara Azhi connects ...... and Arabian sea:
(a) Vembanad lake                               (b) Sasthamkotta lake
(c) Ashtamudi lake                                (d) Veli lake
Answer: (c)

236. MN Govindan Nair started One Lakh Housing Scheme at:
(a) Kumali                                                   (b) Chithara (Chadayamangalam)
(c) Vellanad                                                 (d) Mankulam
Answer: (b)

237. The taluk with the least number of villages:
(a) Mallappally                                      (b) Kunnathur
(c) Nedumangad                                   (d) Neyyatinkara
Answer: (b)

238. The place where Duryodhana Temple is situated in Kollam district:
(a) Ochira                                                   (b) Malanada
(c) Punalur                                                (d) Kottarakkara
Answer: (b)

239. The district with least coastline:
(a) Kollam                                                  (b) Thiruvananthapuram
(c) Kannur                                                  (d) Alappuzha
Answer: (a)

240. Which place was one known as ‘Thenvanchi’?
(a) Nattakom                                            (b) Valayar
(c) Kollam                                                  (d) Chavara
Answer: (c)

241. The place where Velu Thampy issued proclamation against the British:
(a) Kundara                                      (b) Kottarakkara
(c) Anchal                                          (d) Kadakkal
Answer: (a)

242. Where is Chinnakkada ground situated?
(a) Kollam                                                      (b) Thiruvananthapuram
(c) Pathanamthitta                                      (d) Ernakulam
Answer: (a)

243. The last formed city corporation in Kerala is……………..
(a) Kochi                                                       (b) Kozhikode
(c) Thiruvananthapuram                          (d) Kannur
Answer: (d)

244. Where is Indian Rare Earth?
(a) Chithara                                                  (b) Sasthamkotta
(c) Chavara                                                   (d) Kundara
Answer: (c)

245. The substance used to make Aranmula mirror:
(a) Clay                                                          (b) Wood
(c) Glass                                                         (d) Metal
Answer: (d)

No comments:

Post a Comment

RELATED POSTS